Hulladékkezelés

Önkormányzatunk mindent megtesz az illegális hulladéklerakás megelőzése érdekében. A Képviselő-testület évről évre meghosszabbítja azt a határozatát, amivel a kommunális hulladékszállítás díját átvállalja a lakosságtól. Szigorú elvárás, hogy valamennyi háztartás rendelkezzen a szükséges térfogatú hulladékgyűjtő edénnyel, kukával.

A szelektív hulladék elszállítása havonta történik, ennek díja része a kommunális hulladék szállítás díjának. A gyűjtéshez a zsákot Önkormányzatunk biztosítja. Többlet zsákot is adunk szintén ingyenesen munkaidőben a Községházán. Időpontok a 2024-es évben: MEGNÉZEM

Lomtalanításra háztartásonként, évente egy alkalommal van lehetőség ingyenesen. Az igényt a hulladékszállítást végző cégnek kell közvetlenül bejelenteni a – címen.

Elektromos hulladék egész éven át leadható a Községháza udvarán munkaidőben. Kérjük, a nem javítható eszközöket megbontatlan, hiánytalan állapotban hozzák be. Nagyobb eszközök, pl hűtőszekrény szállításában tudunk segíteni.

Szintén a Községháza udvarán munkaidőben adható le a csomagolási hungarocell (fehér színű) és a veszélyes hulladék, pl. a kiürült festékes, vegyszeres göngyölegek.

Zöldhulladék házi komposztálását javasoljuk. Aki nem kíván ezzel foglalkozni, attól elszállítjuk. Kisebb mennyiséget kölcsönözhető gyűjtő zsákban, nagyobb mennyiséget traktor pótkocsi munkaidő utáni beállításával. Lehetőség van 1-6 cm átmérőjű ágak aprítására is. Ezt az Önkormányzat munkatársai végzik, az aprítékot további felhasználás céljára elszállítjuk.

Építési törmelék évente, háztartásonként egy köbméter mennyiségig díjmentesen elhelyezhető a Községháza udvarában álló konténerbe. Nagyobb mennyiségű építési törmelék keletkezése, vagy lomtalanítás esetén kölcsönözhető az Önkormányzat tulajdonában lévő négy köbméteres konténer. Elszállításának és ürítésének díja az igénybevevőt terheli.